Avbokningsregler

Vid inställt arrangemang/avbokning från lucaniatours sida:

Vid händelse enligt ovan återbetalas alltid 100% av inbetalt belopp.

Vid avbokning från resenärens sida:

  • tidigare än 2 månader innan avresa återbetalas 100% av resans pris med avdrag för depositionsavgiften.
  • 2 mån – 1 mån innan avresa återbetalas 75% av resans pris, dock lägst depositionsavgiften.
  • 1 mån – 15 dagar innan avresa återbetalas 50% av resans pris.
  • 15 dagar eller mindre innan avresa (liksom vid ”No Show” eller avsaknad av gällande resedokument vid avresa) debiteras 100% av resans pris.

Observera att ovan nämnda villkor är generella och kan vara något annorlunda för en viss resa. Du som resenär informeras om vilka villkor som gäller för just din resa.

Avbeställningsskydd och reseförsäkring

För det första så uppmanar vi våra resenärer att alltid se över vilket skydd de redan har, ofta är det mer omfattande än man känner till. Kolla särskilt upp er hemförsäkring, eventuella tilläggsförsäkringar och vilka förmåner som är kopplade till kreditkort (och därtill kopplade bank-konton).

För resenärer som vill ha ytterligare skydd erbjuder vi i samband med Europeiska ett avbeställningsskydd som ger full återbetalning vid avbokning (särskilda regler gäller).

Titta gärna också på vår reseförsäkring som ger ett bra komplement till skyddet i din hemförsäkring.

Vid vissa grupparrangemang kan vi erbjuda andra former av avbeställningsskydd och reseförsäkringar, om detta är aktuellt för din aktuella resa så kommer du att erhålla information i samband med betalning av depositionsavgiften.