Semesterförsäkring – fyller hålen i din hemförsäkring

Semesterförsäkringen är en reseförsäkring som ger dig ett bra skydd mot det mesta som kan hända på din semester. Du anpassar smidigt din reseförsäkring efter hemförsäkringen. På så vis undviker du att bli dubbelförsäkrad.

reseforsakring1

Vår Semesterförsäkring är utformad så att de täcker hålen i din hemförsäkring. Det innebär att du får ett komplett skydd mot det som kan hända under resan, utan att du blir
dubbelförsäkrad.

Några exempel på vad som ingår

  • Ny resa. Blir du blir sjuk eller råkar ut för en olycka och blir sängliggande/vila på rummet mer än halva din resa, kan du och en medresenär eller hela familjen få en helt ny resa.
  • Ersättning per dag. Om resan inte blir som du tänkt dig, till exempel om du stukar handleden på golfresan och inte kan spela golf eller får öroninflammation på sol- och badresan så du inte kan bada, får du ersättning per förstörd semesterdag.
  • Ingen självrisk. Vår Semesterförsäkring ersätter självrisken i din hemförsäkring om du blir sjuk eller skadar dig och måste uppsöka läkare.
  • Kom ikapp resan. Om du missar din anslutning för att flyget eller tåget är försenat får du ersättning för exempelvis nya flygbiljetter så att du kan fortsätta din resa.
  • Försening. Om du eller ditt bagage blir försenat på ut- eller hemresan får du förseningsersättning

Resa med sportutrustning

Om du ska åka skidor, dyka, spela golf eller någon annan sportaktivitet på din semester kan du köpa Semesterförsäkring Sport. Den innehåller allt som vår vanliga Semesterförsäkring innehåller med tillägg för sportutrustning.

  • Utrustning. Om din sportutrustning blir stulen, försenad eller förstörd får du ersättning upp till 10 000 kronor. Gäller även hyrd utrustning.

När det gäller försäkringar samarbetar vi på lucaniatours med ERV (tidigare Europeiska), för att teckna en försäkring följ länken nedan:

Teckna din försäkring